Kommande aktiviteter
(om du söker aktiviteter som varit, kolla på Galleri-sidan)


Salsacafé
1a oktober
15e oktober - kvälls-salsacafé 17-20

12e november
3e december

Vi dansar och umgås i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, 1 trappa upp, i Varberg. Medlemmar såväl som icke-medlemmar är välkomna. Fri entré för medlemmar, 40 kr för icke-medlemmar. Tid 14-17.


Kaffe, te, kaka och frukt finns att köpa.

VIKTIGT, aktiviteter kommer inte till av sig självt. Styrelsen önskar hjälp av två till tre medlemmar varje gång för att vi ska kunna genomföra respektive salsacafé. Lokalen behöver möbleras, fika ska fixas, disk diskas och städning innan vi låser bakom oss. Man behöver avsätta tid från kl 1300 till ca 1730.

Välkommen


Manana – kraft, hjärta och stil!
Workshop i kubansk salsa med Javier och Karin, lördag 15e oktober

I denna workshop har vi än en gång nöjet att ta emot populära och inspirerande Javier Andrès Trujillo Herrera Javier och Karin Espinosa Johansson. I juni var de hos oss senast och gav två mycket uppskattade workshops i kubansk son.

”Manana – kraft, hjärta och stil” är Javiers uttryck som vill fånga känslan för salsan, musiken och samspel. Och som Karin säger ”dans är livsglädje och ett konstnärligt uttryckssätt”. I denna workshop har vi gett Javier och Karin lite fria tyglar att forma en workshop som innehåller precis allt detta. I det inbegriper vi förstås kubansk salsa, timba och musikalitet.

Till vardags är Karin (Why talk when you can dance) och Javier (Manana Timba) baserade i Göteborg där de dansar och undervisar i allt kubanskt. I denna workshop guidar de oss vidare på vår resa mot den kubanska salsans själ.

 

Om Karin Espinosa Johansson

Dans har alltid varit en viktig del av Karins liv. I över 20 år har hon fördjupat sig i olika stilar. Hon har en bred kunskap som sträcker sig över dansstilarna jazz, hiphop och salsa.

Hennes erfarenhet i salsa har vuxit fram under 16 år. Hon har deltagit flera dansgrupper, utbildats på Yassballet Escuela Cubana de Danza och rest till Kuba för att ta privatlektioner i salsa.

Karin älskar att uppträda och har varit med i föreställningar i Europa och Sydamerika under de år hon bott i Spanien, Chile, Uruguay och England. I Valparaíso dansade hon för jazzkompaniet på Balmaceda Centro Cultural.

Utöver salsa har hon undervisat i tango, hiphop och musikal dan. Hon har erfarenhet både av att undervisa privatlektioner och grupper i allt från terminskurser till festivaler.

Dans är livsglädje och ett konstnärligt uttryckssätt. Karin vill sprida dansglädje och bredda rörelsemönster genom att fördjupa deltagarna i musikalitet och kreativitet."

 

Om Javier Andrès Trujillo Herrera

Born and raised i Santiago de Cuba, Tierra Caliente, Mecka för den kubanska salsan!

Javier började sin resa som slagverkare varigenom han hittade till dansen som därefter vuxit till hans livs passion. Han har dansat i 14 år och under den tiden i flertalet kubanska danskompanier inom folklore, kubanska populära danser och cabaret. Javier har exempelvis dansat i Ballet Folclorico Cutumba, ett danskompani i Santiago de Cuba med fokus på Afro-Kubanska danser såsom Yoruba, Franco Haitiano, Rumba och många fler.

De senaste fyra åren har Javier arbetat i danskompaniet Compania de Espectaculos Sabor DKY under den välkända direktören Yanek Revilla med fokus på kubanska populärdanser som till exempel Salsa Casino, Timba, Son, Mambo, Cha Cha Cha, Pilón, Afro och Rumba.

Javier har arbetat på festivaler, workshops och kurser med deltagare från hela världen. Dessutom har han också koreograferat i olika dansgrupper.

Javiers önskan är att sprida de kubanska danserna och kulturen i Sverige och Europa och att bidra till att fördjupa kunskapen och förståelsen för danserna, musiken och deras samspel. Javier har ett stort intresse för hur dansen och musiken utvecklas och förändras men det är oerhört viktigt för honom att aldrig tappa kontakten med och kunskaperna om dess historia och hur man traditionellt har dansat dom, för att sedan bygga utifrån det!

Men det viktigaste av allt… är att ha MANANA – kraft, hjärta och stil!

 

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5, 43240 Varberg

Pris: 375 kr, betalas då man fått bekräftelsemejl om antagning

Övrigt:
- workshopen genomförs om vi har minst tolv anmälningar
- anmälan företrädesvis i par. Anmäler du dig själv så kommer du på köplats tills vi kan matcha dig mot lämplig partner.
- förkunskaper: man ska ha dansat salsa och pardans/socialdans minst två år samt vara trygg på dansgolvet.
- ta med egen fika/mellanmål till pausen


​​​​​​Länk till workshop-anmälan på Dans.se


Välkommen.

Efter workshopen är du välkommen till salsacafé kl 17-20, se nedan.


Det finstilta 1
Frånvaro från kursen berättigar EJ till återbetalning av kursavgiften. Om du blir sjuk och är frånvarande 50-100% av kursen pga detta och kan styrka sjukdom med läkarintyg återbetalas den del av kursen som läkarintyget avser.


Det finstilta 2
Under våra aktiviteter förekommer det att föreningen tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.

Salsacafé kl 17-20, 15e oktober

Samma dag som workshopen i kubansk salsa fortsätter vi på eftermiddagen med ett kvällssalsacafé kl 17 - 20. Vi dansar och umgås i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, 1 trappa upp, i Varberg. Medlemmar såväl som icke-medlemmar är välkomna. Fri entré för medlemmar, 40 kr för icke-medlemmar. Tid 14 - 17. Kvällsfika finns att köpa.

VIKTIGT, för att genomföra kvällssalsacaféet behöver vi som vanligt hjälp av två till tre medlemmar. Lokalen behöver möbleras, fika ska fixas, disk diskas och städning innan vi låser bakom oss. Man behöver avsätta tid från kl 1600 till ca 2030. Anmäl er till någon i styrelsen eller via info@salsameravarberg.se.

Tack för bild: Christer Fredriksson

Fortsättningskurs 1 i salsa. Start 20e oktober

Nu ordnar vi fortsättningskurs (fortsättning 1) i salsa i samarbete med Salsakurs.se. I denna kurs lär du dig att utveckla grunderna i kubansk salsa. Vi utgår från grundstegen och rytmen och adderar turer och pardans. Enchufa och dile que no kan vi sedan nybörjarkursen, nu prövar vi turer som setenta, sombrero och exhíbela.

För att du ska kunna gå denna kurs ska du ha förkunskaper motsvarande nybörjarkurs. Efter denna kurs har du god känsla för rytm, är trygg i grundstegen och i grundturer samt andra turer av enklare karaktär. Du är definitivt redo att börja socialdansa.

Nytt för denna kurs är att vi har praktika dvs övningsdans efter lektionen. Då kan man självt öva på de steg och turer. Praktikan är inte instruktörsledd. Det är inte ett måste att vara med på praktikan.

Instruktörer är Lollo Redenhamn från SalsaMera Varberg och Guillermo Gutierrez från Salsakurs.se. Lollo har dansat många år och har varit instruktör vid flera nybörjar- och fortsättningskurser. Guillermo är född på Kuba och har salsan 'i blodet'.

Under kurslektionerna tillämpar vi rotation det vill säga, alla förare dansar med alla följare.

Pris 1400 kr per person. Om du inte redan är medlem i Salsa Kulturförening Varberg tillkommer 100 kr för medlemskapet.

Anmälan företrädesvis i par. Anmäler du dig själv så kommer du på köplats tills vi kan matcha dig mot lämplig partner.

ANMÄLAN PÅ DENNA LÄNK: https://dans.se/salsameravarberg/shop/?event=167920

Vi dansar i ABFs lokaler på Brunnsbergsvägen 5, 43240 VARBERG.

Vi börjar torsdag den 20e oktober, sista tillfälle 8a december. 8 tillfällen a 1,5 timmar.

Tid: 1845-2015.

Välkommen


Det finstilta
Frånvaro från kursen berättigar EJ till återbetalning av kursavgiften. Om du blir sjuk och är frånvarande 50-100% av kursen pga detta och kan styrka sjukdom med läkarintyg återbetalas den del av kursen som läkarintyget avser.
Under våra kurser förekommer det att föreningen tar foton samt filmar för publicering i sociala media. Om du inte vill vara med på foto och film så säg till så undviker vi självklart att fånga dig på bild.