Kommande aktiviteter
(om du söker aktiviteter som varit, kolla på Galleri-sidan)


Salsacafé
29e april - eftermiddag 14-17
13e maj - kväll 18-21
3e juni - eftermiddag 14-17

Vi dansar och umgås i IOGT-NTOs lokaler på Prästgatan 27, 1 trappa upp, i Varberg.

Medlemmar såväl som icke-medlemmar är välkomna. Fri entré för medlemmar, 40 kr för icke-medlemmar.

Kaffe, te, kaka och frukt finns att köpa.

VIKTIGT, aktiviteter kommer inte till av sig självt. Styrelsen önskar hjälp av två till tre medlemmar varje gång för att vi ska kunna genomföra respektive salsacafé. Lokalen behöver möbleras, fika ska fixas, disk diskas och städning innan vi låser bakom oss. Man behöver avsätta tid från kl 1300 till ca 1730 under eftermiddagen eller 1700-2130 under kvällstid.

Välkommen


Praktika torsdagar 1845-2045

Från och med torsdag vecka 4 26e januari har vi praktika på ABF i Varberg.

Praktika är att socialdansa och öva på samma gång. Vill man 'bara' socialdansa en stund så går det bra, vill man öva på särskilda turer så går det också bra. Vi dansar salsa, bachata och kizomba. Ingen föramälan, inga nivåkrav, ingen kostnad.

Men vi vill att du är medlem vilket du blir dels genom att registrerar dina uppgifter på denna länk: https://dans.se/salsameravarberg/mship/new, samt betala enligt det mejl du därefter får. Antingen använder du angivet OCR-nummer eller betalar via swish då du anger meddelandekoden. Om du betalar med bankgiro får du omgående en betalningsbekräftelse. Om du swishar så dröjer bekräftelsen tills föreningens kassör registrerat den. Medlemskapet är giltigt kalenderår.

Det vore väldigt bra om det finns en arbetsgrupp av medlemmar som sköter det praktiska som att låsa upp och stänga samt ha en spellista till hands (det finns massor på föreningens Spotify). Hittills är Inger Stenberg med i arbetsgruppen. Företrädesvis ingår fyra personer i arbetsgruppen så att man kan turas om. Niklas Angmyr ansvarar för att skapa och samla arbetsgruppen. Hör av er till Niklas 0733 904079 om ni vill ingå i arbetsgruppen.

Torsdagar kl 1845-2045 gäller. Vi dansar i sal Jazzgossen på ABF i Varberg.

OBS -ingen praktika skärtorsdag 6e april. Då är det påskfest på Hotell Havanna.

Välkommen.


Salsa footwork med Lexis Ripa Hernández från Mambo Habana
Kurs + dropin

Hjärtligt välkomna till ytterligare en kursomgång i salsa footwork med fantastiska Lexis Ripa Hernández från Mambo Habana.

Denna kurs fokuserar på footwork i salsan, och hjälper oss utveckla vår salsa, vår rytmik, och teknik. Lexis lär ut koreografi, spännande rytmer och steg, att använda i solodans och i socialdans. Vi leker med musiken och vår dans och har kul tillsammans.

Lexis är professionell dansare från Kuba. Hon har studerat dans i sju år varav de sista tre åren på National School of Dance i Havanna. Efter sina studier arbetade hon flera år på olika danskompanier bla Ballet de la Telivisión Cubana. Hon bor sedan några år i Halmstad, men håller Mambo Habana kurser och workshops bl.a. i Göteborg, Varberg och Helsingborg.

Lexis brinner för alla kubanska danser, och för att lära ut dans på ett grundligt sätt med förståelse för musik, teknik, kroppsrörelse, och för hur, vad och varför vi gör det vi gör i dansen. Hon är en mycket pedagogisk och entusiasmerande lärare, som vi är mycket glada att arbetat tillsammans med här på SalsaMera, Varberg.

Vi dansar solo dvs EJ PAR. Paranmälan behövs EJ.
Tid: Tisdagar, 1815-1930, 6 tillfällen
När: 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4
Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.
Nivå: Du bör ha dansat salsa 1-2 år för att tillgodogöra dig kursen.

Kurspris: 730 kr. Om du inte redan är medlem i SalsaMera Varberg tillkommer medlemskap om 100 kr. Anmäler du dig också till kursen Salsa musicality and connection som körs efter footwork betalar du 1400 kr för båda kurserna. Totalpriset justeras efter anmälan till båda kurserna.

Pris drop-in: 165 kr per tillfälle. Betalning via swish till nummer 123-1159011. Viktigt: ange alltid vad du heter och vad det gäller. Dropin-anmälan senast kl 1800 samma dag genom att skicka ett sms med skärmdump/bild på betalning till 0733-904079.

Kursen genomförs med minst åtta betalande deltagare. 

Maximalt antal deltagare är 24 personer.

ANMÄLAN VIA DANS.SE: https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=183186

Välkommen


Salsa musicality and communication - kurs med Lexis Ripa Hernández från Mambo Habana

Hjärtligt välkomna till en sex veckors kurs i ‘Salsa musicality and communication’ med Lexis Ripa Hernández från Mambo Habana.

Denna kurs fokuserar på att utveckla vår musikalitet, kommunikation och kvalitet i salsan. Vi lägger tid på att utveckla hur vi kommunicerar klart och tydligt med varandra som följare och förare. Vi jobbar på ‘connection and timing’ och på hur vi kan arbeta mer tillsammans som danspar. Lexis hjälper oss utveckla vår teknik och lek i dansen, tillsammans, och tillsammans med musiken.

Lexis är professionell dansare från Kuba. Hon har studerat dans i sju år varav de sista tre åren på National School of Dance i Havanna. Efter sina studier arbetade hon flera år på olika danskompanier bla Ballet de la Telivisión Cubana. Hon bor sedan några år i Halmstad, men håller Mambo Habana kurser och workshops bl.a. i Göteborg, Varberg och Helsingborg. Lexis brinner för alla kubanska danser, och för att lära ut dans på ett grundligt sätt med förståelse för musik, teknik, kroppsrörelse, och för hur, vad och varför vi gör det vi gör i dansen. Hon är en mycket pedagogisk och entusiasmerande lärare, som vi är mycket glada att arbetat tillsammans med här på SalsaMera, Varberg.

Vi dansar vi i par och roterar par under lektionen. Paranmälningar har företräde. Vid individuell anmälan anger du vilken roll du dansar (följare/förare), och du hamnar på köplats till vi kan matcha dig mot en partner.


Pris drop-in: 370 kr per tillfälle och par. Betalning via swish till nummer 123-1159011. Viktigt: ange alltid vad du heter och vad det gäller. Dropin-anmälan senast kl 1900 samma dag genom att skicka ett sms med skärmdump/bild på betalning till 0733-904079.


Tid: Tisdagar, 1935-2105, 6 tillfällen
När: 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4
Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.
Nivå: Fortsättning och uppåt, du bör ha dansat salsa minst två år, vara villig arbeta med din salsa och pardans, och vara aktiv socialdansare. Är du tveksam om kursen passar så fråga kursarrangören och eller Lexis.

Kurspris: 875 kr. Om du inte redan är medlem i SalsaMera Varberg tillkommer medlemskap om 100 kr. Anmäler du dig också till kursen Salsa footwork som körs före denna kurs på tisdagar betalar du 1400 kr för båda kurserna. Totalpriset justeras efter anmälan till båda kurserna.

Kursen genomförs med minst åtta betalande deltagare.

ANMÄLAN VIA DANS.SE: https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=183188

VälkommenINSTÄLLT
Workshop Salsa Footwork

Workshop Reggaeton
med Lexis Ripa 1a april

Välkommen till två olika workshops med Lexis Ripa (tidigare Hernandez) från Mambo Habana. Lexis är professionell dansare från Kuba. Hon har studerat dans i sju år varav de sista tre åren på National School of Dance i Havanna. Efter sina studier arbetade hon flera år på olika danskompanier bla Cuban Ballet of Telivision. Hon bor sedan några år i Halmstad. Hon brinner för att lära ut dans på ett grundligt sätt med förståelse för musik, teknik, hur och varför man gör saker.

Workshop 1 - Salsa Footwork grund
Målgruppen för denna workshop är personer som är relativt nya i salsan och som nu vill addera koreografi, rytm och nya steg, att använda i solodans och i socialdans.

Vi dansar solo dvs EJ PAR. Man behöver ej anmäla sig i par.
Tid: Lördag 1a april 1330 - 1500

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.
Nivå: Grund, du bör ha dansat salsa 1 år för att tillgodogöra dig workshopen.

Pris: 195 kr. Om du inte redan är medlem i SalsaMera Varberg tillkommer medlemskap om 100 kr.
Workshopen genomförs med minst tio betalande deltagare.
Maximalt antal deltagare är 24 personer.
ANMÄLAN VIA DENNA LÄNK PÅ DANS.SE: 

Workshop 2 - Reggaeton grund
Reggaeton som dans har sin bas i de latinamerikanska afrodanserna, inspirerad av reggae och med influenser från hiphop. Dansen bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet med fokus på kroppens centrum. Grundsteget "Basic" är ett dubbelsteg med contractions. (Källa Wikipedia)

Lexis lär ut grunderna i reggaeton så att vi som går denna workshop kan ta med dessa rytmer och steg i solodans och i socialdans.

Vi dansar solo dvs EJ PAR. Man behöver ej anmäla sig i par.
Tid: Lördag 1a april 1515 -1645

Plats: ABF Brunnsbergsvägen 5 i Varberg.
Nivå: Grund, du bör ha dansat salsa 1 år för att tillgodogöra dig workshopen.

Pris: 195 kr. Om du inte redan är medlem i SalsaMera Varberg tillkommer medlemskap om 100 kr.
Workshopen genomförs med minst tio betalande deltagare.
Maximalt antal deltagare är 24 personer.
ANMÄLAN VIA DENNA LÄNK PÅ DANS.SE: 

Välkommen


Påsksalsa skärtorsdag 6e april med DJ Rele på Hotell Havanna

Skärtorsdagen 6e april har vi en påsksalsa. Vi dansar på Hotell Havanna och DJ Rele spelar.Vi ber också ett bidrag om 75 kr för att täcka kostnader för lokal och DJ. Välkommen att swisha till 123-1159011 och skriv ditt namn samt "påsksalsa". Tack på förhand.


Rueda grund
Rueda forts 1
med Javier från Manana Timba
6e maj

I dessa två workshops har vi än en gång nöjet att ta emot populära och inspirerande Javier Andrès Trujillo Herrera. I höst besökte han senast föreningen (då tillsammans med  Karin Espinosa Johansson) och gav då den  uppskattade workshopen MANANA – kraft, hjärta och stil! Javier driver också dansskolan Manana Timba som lär ut kubanska danser med fokus på kubansk salsa.

I dessa två workshops jobbar vi med rueda som enkelt uttryckt är ringdans dvs man dansar många tillsammans i ring. man växlar par och i ringen görs olika turer.


Workshop rueda grund
Tid: 6e maj 1300-1445
Pris: 225 kr, betalas då man fått bekräftelsemejl om antagning
Förkunskaper: man ska ha dansat pardans/socialdans minst ett år samt vara bekväm i socialdansen. Man behöver inte ha dansat rueda tidigare.
Anmälan via Dans.se på denna länk:  https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=181287


Workshop rueda forts 1
Tid: 6e maj 1500-1645
Pris: 225 kr, betalas då man fått bekräftelsemejl om antagning
Förkunskaper: man ska ha dansat pardans/socialdans minst två år samt vara bekväm i socialdansen. Man behöver inte ha dansat rueda tidigare men desto viktigare att man är trygg i socialdansen.
Anmälan via Dans.se på denna länk: https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=181288


Övrigt:
- medlemskap i SalsaMera Varberg krävs för deltagande. Om du inte redan är medlem så betalas medlemsavgiften, 100 kr i samband med anmälan
- respektive workshop genomförs om vi har minst tio anmälningar
- anmälan företrädesvis i par. Anmäler du dig själv så kommer du på köplats tills vi kan matcha dig mot lämplig partner.

Välkommen till spännande ruedaworkshops med Javier


Workshop bachata 1
med Therese Andersson
27e maj

Ännu en gång får vi möta härliga Therese Andersson. Och denna gång har hon en workshop i bachata.

Bachata är en dans- och musikgenre från Dominikanska republiken, som betyder "gatufest" eller "fest". Dansen finns i många stilar. och inbegriper karaktäristiska höftrörelser. I denna workshop är fokus på 'eurobachata' som kan sägas vara en mix av traditionell bachata, sensual bachata, bachata moderna och bachata fusion.


Denna workshop leds av Therese Andersson som bor i Varberg och kommer från Göteborg. Så här beskriver hon sig själv:

Jag började dansa latin och ballroom som ung och har tävlat en del. När jag tog studenten flyttade jag till London. Det var där jag fick upp ögonen för salsa och bachata. Sedan dess har jag varit helt fast. Bachatan har länge legat mig varmt om hjärtat. 2014 vann jag SM i Sverige och kvalade till VM i Spanien. 2015/2016 började även kizomban ta fart i Göteborg och jag var helt såld. Dansade extremt mycket och har undervisade runt om i hela Europa. På mina klasser är det viktigt med glädje och inspiration. Och att man får med sig verktyg till att våga dansa även utanför klassen. Jag brinner för danskärleken som jag delar med mig av till mina elever.

Nivå: bachata 1
Tid: 27e maj 1300-1600, 3 timmar inkl paus ca 20 minuter.
Pris: 375 kr, betalas då man fått bekräftelsemejl om antagning
Anmälan via Dans.se på denna länk: https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=181289


Övrigt:
- medlemskap i SalsaMera Varberg krävs för deltagande. Om du inte redan är medlem så betalas medlemsavgiften, 100 kr i samband med anmälan
- workshopen genomförs om vi har minst tio anmälningar
- anmälan företrädesvis i par. Anmäler du dig själv så kommer du på köplats tills vi kan matcha dig mot lämplig partner.
- förkunskaper: nybörjarnivå, inga krav på förkunskaper.
- ta med egen fika/mellanmål till pausen

Välkommen till en spännande bachataworkshop med Therese Andersson


Kizomba grund 2 - workshop med Therese Andersson 28e maj

Kizomba en dans som har sina rötter från Angola. Kizomba betyder sammankomst/fest på språket kimbundu. Kizomba i Angola dansas just på fester, bröllop och födelsedagar. Kizomba blev känd för cirka tio år sedan och slog igenom på riktigt under 2014, framför allt i kretsar som dansar salsa och bachat. Dansen har spridit sig och utvecklats allt eftersom kizombamusiken har utvecklats. Idag finns det en uppsjö olika underkategorier, allt från urbankiz till traditionell kizomba.

Denna workshop leds av Therese Andersson som bor i Varberg och kommer från Göteborg. Så här beskriver hon sig själv:

Jag började dansa latin och ballroom som ung och har tävlat en del. När jag tog studenten flyttade jag till London. Det var där jag fick upp ögonen för salsa och bachata. Sedan dess har jag varit helt fast. Bachatan har länge legat mig varmt om hjärtat. 2014 vann jag SM i Sverige och kvalade till VM i Spanien. 2015/2016 började även kizomban ta fart i Göteborg och jag var helt såld. Dansade extremt mycket och har undervisade runt om i hela Europa. På mina klasser är det viktigt med glädje och inspiration. Och att man får med sig verktyg till att våga dansa även utanför klassen. Jag brinner för danskärleken som jag delar med mig av till mina elever.

Nivå: kizomba grund 2
Tid: 28e maj 1300-1600, 3 timmar inkl paus ca 20 minuter.
Pris: 375 kr, betalas då man fått bekräftelsemejl om antagning
Anmälan via Dans.se på denna länk: https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=181283

Lokal: ABF på Brunnsbergsvägen 5.


Övrigt:
- medlemskap i SalsaMera Varberg krävs för deltagande. Om du inte redan är medlem så betalas medlemsavgiften, 100 kr i samband med anmälan
- workshopen genomförs om vi har minst tolv anmälningar
- anmälan företrädesvis i par. Anmäler du dig själv så kommer du på köplats tills vi kan matcha dig mot lämplig partner.
- förkunskaper: man ska ha dansat pardans/socialdans minst ett år samt dansat kizomba i socialdans och eller gått kizomba grundkurs.
- ta med egen fika/mellanmål till pausen

Välkommen till en spännande kizombaworkshop med Therese Andersson.


Workshop bachata 2
med Therese Andersson
17e juni

Ännu en gång får vi möta härliga Therese Andersson. Och denna gång har hon en workshop i bachata.

Bachata är en dans- och musikgenre från Dominikanska republiken, som betyder "gatufest" eller "fest". Dansen finns i många stilar. och inbegriper karaktäristiska höftrörelser. I denna workshop är fokus på 'eurobachata' som kan sägas vara en mix av traditionell bachata, sensual bachata, bachata moderna och bachata fusion.


Denna workshop leds av Therese Andersson som bor i Varberg och kommer från Göteborg. Så här beskriver hon sig själv:

Jag började dansa latin och ballroom som ung och har tävlat en del. När jag tog studenten flyttade jag till London. Det var där jag fick upp ögonen för salsa och bachata. Sedan dess har jag varit helt fast. Bachatan har länge legat mig varmt om hjärtat. 2014 vann jag SM i Sverige och kvalade till VM i Spanien. 2015/2016 började även kizomban ta fart i Göteborg och jag var helt såld. Dansade extremt mycket och har undervisade runt om i hela Europa. På mina klasser är det viktigt med glädje och inspiration. Och att man får med sig verktyg till att våga dansa även utanför klassen. Jag brinner för danskärleken som jag delar med mig av till mina elever.

Nivå: bachata 2
Tid: 17e juni 1300-1600, 3 timmar inkl paus ca 20 minuter.
Pris: 375 kr, betalas då man fått bekräftelsemejl om antagning
Anmälan via Dans.se på denna länk: https://dans.se/salsameravarberg/shop/new?event=181290


Övrigt:
- medlemskap i SalsaMera Varberg krävs för deltagande. Om du inte redan är medlem så betalas medlemsavgiften, 100 kr i samband med anmälan
- workshopen genomförs om vi har minst tio anmälningar
- anmälan företrädesvis i par. Anmäler du dig själv så kommer du på köplats tills vi kan matcha dig mot lämplig partner.
- förkunskaper: fortsättningsnivå, du ska ha gått bachata 1 eller ha motsvarande förkunskaper samt ha socialdansat bachata
- ta med egen fika/mellanmål till pausen

Välkommen till en spännande bachataworkshop med Therese Andersson